Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Γεμιστό ψωμί με τυριά και αλλαντικά!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

½ κιλό ψωμί στρογγυλό λευκό ή όπως το προτιμάτε
200γρ. τυρί μοτσαρέλα κίτρινη
100γρ. τυρί ρεγκάτο
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή ζαμπόν ή όποιο αλλαντικό εσείς προτιμάτε κομμένες στα 6
2 ντομάτες φρέσκες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (αν δεν σας αρέσει παραλείψτε το)
50γρ. βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
Λίγο θυμάρι ψιλοκομμένο



Εκτέλεση:
Παίρνουμε το καρβελάκι μας και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι το χαράζουμε μέχρι λίγο πριν την βάση σε ομοιόμορφα τετραγωνάκια. Ανάμεσα στις εσοχές του προσθέτουμε όλα τα υλικά μας (τυριά, αλλαντικά, πιπεριά και ντομάτα φροντίζοντας να μπούν σε όλες τις πτυχές.
   Ανακατεύουμε το βούτυρο με το σκόρδο καλά καλά και περιχύνουμε το καρβελάκι μας καλά καλά. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι μας.
Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο C, αντιστάσεις) στη μεσαία σχάρα και το αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά προκειμένου να λιώσουν τα τυριά μας και να ροδίσει το καρβελάκι μας.
    Απολαύστε το με ένα ωραίο κρασάκι ή μια μπύρα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου