Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Μπισκότα με βρώμη, ταχίνι και μέλι!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

   Τα μπισκότα αυτά είναι απο τα αγαπημένα μου. Έχουν μαλακιά , μαστιχωτή υφή, προσωπικά μου θυμίζουν μαλακή μπάρα.... είναι νόστιμα υγιεινά και για τις περιόδους νηστείας νηστίσιμα!!!

Υλικά:

Για 25 περίπου μπισκότα
250 γρ, νιφάδες βρώμης (όχι αλεσμένες)
230γρ.  μέλι
200γρ. ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
5 σταγόνες υγρή  βανίλια
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το ζυμαράκι μας στο ψυγείο για μισή ωρα ώστε να παγώσει ελαφρά.
 Λαδώνουμε καλά τον πάγκο μας και απλώνουμε το ζυμάρι μας με το χέρι μας . Πιέζουμε ώστε να έχουμε πάχος ενός περίπου εκατοστού. Κόβουμε με κουπ πατ σε ότι σχήμα θέλουμε  και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ,φροντίζοντας να αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο  κατά το ψήσιμο.
Με ένα πινέλο τα περνάμε με λίγο νερό από πάνω ώστε να κολλήσει του σουσάμι που τους ρίχνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ψήνουμε το κάθε ταψί για 10 λεπτά. 

     Προσοχή, όταν τα βγάλετε από τον φούρνο τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά. Μην τα βγάλετε, αφήστε τα όπως είναι στο ταψί μέχρι να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου