Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Μπουγάτσα με κρέμα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
150γρ. φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα

Για την κρέμα:
1 ½ λίτρα γάλα
180γρ σιμιγδάλι ψιλό
180γρ.  ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 αυγό
8 σταγόνες άρωμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι

Για το τελείωμα:
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την κρέμα ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα μας. Όταν δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, την βανίλια, και συνεχίζουμε ανακατεύοντας ζωηρά το  αυγό που έχουμε από πριν χτυπήσει μέχρι να  ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει (εφάπτουμε πάνω της όση ώρα κρυώνει μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα).
Ετοιμάζουμε τα φύλλα μας. Λιώνουμε το βούτυρο προσέχοντας να μην το κάψουμε. Χρησιμοποιούμε ένα  αρκετά μεγάλο πυρέξ ή ταψί. Στρώνουμε τα φύλλα μας ένα ένα αφήνοντας διαδοχικά να περισσεύει από την μια πλευρά και από την άλλη φύλο. Καθ’ όλη την διαδικασία τα βουτυρώνουμε. Απλώνουμε την κρύα κρέμα πάνω στα φύλλα και αρχίζουμε εναλλάξ πάλι να την σκεπάζουμε βουτυρώνοντας πάλι. Όταν καλύψουμε εντελώς την κρέμα με το πινέλο μας σπρώχνουμε προς τα μέσα και κάτω όσα φυλλαράκια περισσεύουν και αλείφουμε με ο΄σο βούτυρο έχει περισσέψει.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180ο C, σε αντιστάσεις. Ψήνουμε σε χαμηλή σχάρα την μπουγάτσα μας για 40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε ένα τέταρτο να «σταθεί» και πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη ζάχαρη και την κανέλα.
Μμμμμμμμμ!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου