Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Ραβανί με ινδοκάρυδο!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, εύκολη, νοστιμότατη και εκτοξεύεται γευστικά αν το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι!!!

Υλικά:

1 ½ κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
1 1/’2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
2/3 κούπας βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2/3 κούπας γάλα φρέσκο
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή καρύδας
1 κούπα ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα 

Για το σιρόπι:
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:
       Σε σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο, το αλεύρι και το μπέικιν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και στην συνέχεια τα στερεά υλικά. Στο τέλος το εσάνς. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο μακρόστενο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C, για 45 με 50 περίπου λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί. Σιροπιάζουμε το κρύο ραβανί με το καυτό σιρόπι κουταλιά-κουταλιά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
Αφήστε το να τραβήξει καλά (ίσως και ένα βράδυ) αφού πριν το έχετε σκεπάσει καλά με μεμβράνη.

Σερβίρετε το με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καλύτερα καϊμάκι και απολαύστε το!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου