Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Το τέλειο παγωτό - γλυκό!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η γλυκιά Αγλαΐα μετά που το δοκίμασα και μου άρεσε πάαααρα πολύ. Την ευχαριστώ και αυτήν!!!


Υλικά:

1 γάλα εβαπορέ πολύ παγωμένο
1 γάλα ζαχαρούχο
2 μόρφατ σαντιγί
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
2 κρόκους αυγών
2 συσκευασίες κουβερτούρα των 125gr η κάθε μία
3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
300 γρ. φιλέ αμύγδαλο

Για την βάση:
Σαβαγιάρ (τόσα όσα χρειάζονται για το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε)
Λίγο γάλα φρέσκο και κονιάκ για να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ


Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την σαντιγί, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, και το κονιάκ μέχρι να φουσκώσει και να πήξει το μείγμα. Το χωρίζουμε σε 3 μέρη.
Σε μακρόστενο τάπερ ή πυρέξ στρώνουμε τα σαβαγιάρ αφού πριν τα βουτήξουμε στιγμιαία στο γάλα με λίγο κονιάκ.
Από πάνω ρίχνουμε το 1ο από τα 3 μέρη του μείγματος και αφού το απλώσουμε το πασπαλίζουμε με μπόλικο φιλέ αμυγδάλου και το βάζουμε στην κατάψυξη να πήξει καλά.
Αφού πήξει παίρνουμε το 2ο μέρος του μείγματος και του προσθέτουμε την λιωμένη σε μπεν-μαρί κουβερτούρα και το κακάο και το ρίχνουμε πάνω στο πρώτο μείγμα (το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη να πήξει καλά).
Τέλος ετοιμάζουμε το τρίτο μείγμα προσθέτοντάς του, τους κρόκους (τους έχουμε από πριν χτυπήσει καλά και ανακατέψει με την μαρμελάδα) και την μαρμελάδα και ρίχνουμε την τελευταία στρώσει πάνω στο παγωμένο γλυκό. Το καταψύχουμε καλά και το καλύπτουμε με το υπόλοιπο φιλέ αμυγδάλου αφού παγώσει καλά για να μην βυθιστεί το αμύγδαλο.


Σημείωση: α)αυτό το παγωτό μπορεί να γίνει και χωρίς τα σαβαγιάρ
                  β)μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλη γεύση μαρμελάδας  
                  γ) το παγωτογλυκάκι κόβεται πολύ εύκολα και μετά που θα βγει απ΄την κατάψυξη    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου