Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Σοκολατάκια-τρούφες γκανάζ!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

700γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη με μαχαίρι σε μικρά κομμάτια
500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50γρ. άχνη ζάχαρη
5 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή ξύσμα 2 πορτοκαλιών


Για την επικάλυψη:
Τριμμένο ινδοκάρυδο ή τριμμένα φουντούκια

Εκτέλεση:

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, και το ξύσμα ή το άρωμα σε κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο λίγο πριν αρχίσει να βράζει. Την ρίχνουμε πάνω στην κομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το ποτό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα κυλάμε στην επικάλυψη της αρεσκείας μας. Κατευθείαν τα βάζουμε στα ειδικά χαρτάκια για τρούφες, τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και τα βγάζουμε την ώρα που θέλουμε να τα προσφέρουμε.

Αν κατά την διάρκεια του πλασίματος ζεσταθεί το μείγμα και δεν μας πλάθετε καλό θα είναι να το βάλουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου