Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Κορμός με μαρμελάδα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κούπα φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
2/3 κούπας ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
Λίγο αλάτι
1 μαρμελάδα φράουλα για τη γέμιση

1/2 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
1 κρέμα γάλακτος 250 ml  35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το κονιάκ. το αλάτι και το ξύσμα για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φαρίνα την οποία έχουμε βάλει σε σουρωτήρι και τη ρίχνουμε κοσκινίζοντάς την. Δεν χρησιμοποιούμε πια το μίξερ αλλά απαλά την αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά.
Στο μακρόστενο ταψί του φούρνου αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρώσει καλά καλά, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου πάνω κάτω αντίσταση για 15 το πολύ λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, το βγάζουμε  από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε μαζί με την λαδόκολλα σε μια άλλη λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη κρυσταλλική. Αφαιρούμε την λαδόκολλα που το ψήσαμε και απλώνουμε πάνω την μαρμελάδα να πάει παντού. Τυλίγουμε σιγά-σιγά με την βοήθεια της κάτω λαδόκολλας και σχετικά γρήγορα πριν κρυώσει το παντεσπάνι γιατί θα σπάσει.

Το αφήνουμε τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει και μετά το καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου