Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Κοτόπουλο γεμιστό της αγαπημένης κουνιαδετούλας μου…

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

Για την γέμιση...
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Αν βρείτε εντόσθια πουλερικών 200γρ. περίπου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 χούφτα κουκουνάρια
1 χούφτα σταφίδες
20 κάστανα (θα τα βράσετε για 15 λεπτά και θα τα καθαρίσετε αμέσως)
2 ποτήρια του κρασιού ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής (θα το έχετε από πριν βράσει για 5 λεπτά και σουρώσει)
200γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
1 ποτήρι κρασιού κρασί
Αλάτι – πιπέρι



Για το κοτόπουλο...
1 κοτόπουλο γύρω στα 3 με 4 κιλά
Την γέμιση
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυνό ενός λεμονιού
Αλάτι – πιπέρι
  
Εκτέλεση:
για την γέμιση...


Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μπέικον και τα εντόσθια για δέκα περίπου λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τα κάστανα και το βρασμένο ρύζι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.  Η γέμιση μας είναι έτοιμη.

για το γέμισμα και ψήσιμο του κοτόπουλου...

Γεμίζουμε το κοτόπουλο από το πίσω μέρος με την γέμιση και αν θέλουμε το ράβουμε με κλωστή Αν όχι βάζουμε μια πατάτα για να εμποδίσουμε την έξοδο της γέμισης. Το αλείφουμε με την μουστάρδα (που έχουμε χτυπήσει με το λεμόνι), απ έξω παντού και το αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε σε γάστρα και το ψήνουμε στους 170ο στο φούρνο (αντιστάσεις) για 2,5 με 3 ώρες.


Σημ: αν σας περισσέψει γέμιση τυλίχτε την σε λαδόκολλά σαν πουγκί και βάλτε την μαζί με το κοτόπουλο στο πλάι της γάστρας. Είναι σίγουρο ότι όλοι θα ζητήσουν λίγο παραπάνω γέμιση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου