Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Σοκολατάκια βραχάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

½ κιλό αμύγδαλα ανάλατα
½ κιλό κουβερτούρα υγείας
200γρ. περίπου ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη


Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεγάλο ρίχνουμε τα
μισά αμύγδαλα. Σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ανακατεύουμε συνεχώς τα αμύγδαλα μας ώστε κατά κάποιο τρόπο να καβουρντιστούν. Προσθέτουμε και την μισή ποσότητα ζάχαρης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να καλύψει παντού τα αμύγδαλα μας. Όταν καραμελώσουν με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά και τα αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ζάχαρη την ίδια διαδικασία.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βάζουμε και τη μαργαρίνη. Παίρνουμε ένα-ένα βραχάκι και το ρίχνουμε στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού το καλύψει παντού η σοκολάτα το τραβάμε με ένα πιρούνι φροντίζοντας το περίσσευμα να μείνει στην κατσαρόλα και το ακουμπάμε πάλι στην λαδόκολλα να παγώσει.Για πιο γρήγορο πάγωμα μπορούμε σε αυτή τη φάση να τα βάλουμε και στο ψυγείο για λίγο.
Όταν παγώσουν αρκετά τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Πολλοί επιθυμούν να τα τυλίγουν σε αλουμινόχαρτο, εγώ τα προτιμώ…γυμνά!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου