Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Μπριός σαλίγκαρος με μαρμελάδα και καρύδια!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά: 

Για το μπριός:
100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
250 ml γάλα φρέσκο
2 αυγά + 1 για το αύγωμα
100γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας


Για την γέμιση:
100γρ. καρύδια χοντροσπασμένα ή άλλο ξηρό καρπό
200γρ. μαρμελάδα φράουλα ή όποια γεύση σας αρέσει

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χωρίς να γίνει καυτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και  προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με τον αυγοδάρτη. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Δημιουργούμε έτσι μια ζυμαρένια μπάλα την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες περίπου σε ζεστό περιβάλλον αν γίνεται να ξεκουραστεί και να ανέβει.
Όταν διπλασιαστεί περίπου σε μέγεθος πασπαλίζουμε με αλεύρι μια επιφάνεια μεγάλη και με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα και πάχος 2-3χλστ. Απλώνουμε πάνω στο φύλλο την μαρμελάδα μας και πασπαλίζουμε τα καρύδια να πάνε παντού.
Με τη ρόδα που κόβουμε την πίτσα  κόβουμε λωρίδες φάρδους 4-5 εκ. όλο το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό την πρώτη. Στη συνέχεια την ακουμπάμε πάνω στην άκρη της 2ης και τυλίγουμε ξανά και αυτό κάνουμε με όλα τα φύλλα. Αν κάποια στιγμή δυσκολευόμαστε να ρολάρουμε το ρολό πάνω στις λωρίδες, παίρνουμε τις λωρίδες και τις τυλίγουμε γύρω από το ρολό μας,
Όταν τελειώσουμε, σε ταψάκι με λαδόκολλα και βουτυρωμένο επιπλέον, ακουμπάμε το ρολό μας και το αφήνουμε 1 ώρα τουλάχιστον σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο με πετσετούλα να διπλασιαστεί περίπου σε μέγεθος.

Όταν συμβεί αυτό, αυγώνουμε καλά-καλά το μπριός μας παντού και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C, για 1 ώρα περίπου, αν κάποια στιγμή ροδίσει πριν να έχει ψηθεί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου