Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Μωσαϊκό - κορμός με καρύδια και κόντιτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
250γρ. κουβερτούρα
200γρ. κουβερτούρα με πραλίνα φουντουκιού
200γρ. βούτυρο αγελάδος
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
100γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
100γρ. κόντιτα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την επικάλυψη με γκανάζ:
100γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας μέλι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε 6 κομμάτια το καθένα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κονιάκ, το βιτάμ, τις σοκολάτες, και τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες.
Αφού λιώσουν κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και το κόντιτα.
Σε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες αλουμινίου μιας χρήσεως ρίχνουμε το μείγμα μας πιέζοντας το να καλύψουμε τα εσωτερικά κενά. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο (συντήρηση) για ένα τρίωρο περίπου (και από την προηγούμενη να τον ετοιμάσετε ίσως είναι καλύτερα).
Ετοιμάζουμε την γκανάζ βάζοντας σε μια κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού την αποσύρουμε από την εστία και την ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα με το μέλι ώστε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα τους κορμούς και περιχύνουμε με την γκανάζ σοκολάτας.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου