Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Μους με λευκή σοκολάτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 8 άτομα:
400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 γιαούρτι πλήρες 200γρ.
350γρ. κουβερτούρα λευκή
15 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Σπόρια από 2 ρόδια για διακόσμηση

Εκτέλεση: 
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί* και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή σε θερμοκρασία. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι σε
παχύρευστη κρέμα και προσθέτουμε και την βανίλια. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα μέσα στην χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε κυκλικά με μαρίζ, συνεχίζουμε να προσθέτουμε την κρέμα μέχρι να ομογενοποιήσουμε τα 2 μείγματα.
Μοιράζουμε την μους σε οκτώ μπολάκια ή καλύτερα ψηλά ποτήρια με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής (κορνέ) ή με ένα κουταλάκι.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με τα σπόρια ροδιού.



*(Μπεν μαρί (Bain Marie) τεχνική μαγειρέματος υλικών τα οποία δεν πρέπει να έλθουν σε άμεση επαφή με νερό ή υψηλή θερμότητα. Η μέθοδος του μπεν μαρί έχει ειδικότερα ως εξής: Μέσα σε κατσαρόλα ή ταψί, το οποίο έχουμε γεμίσει μέχρι κάποιο σημείο με νερό που βράζει, τοποθετούμε ένα μικρότερο σκεύος, μεταλλικό ή γυάλινο, μέσα στο οποίο τοποθετούμε το υλικό ή το μείγμα που θέλουμε να θερμάνουμε. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι ή το ταψί στον φούρνο. Το βραστό νερό πρέπει να φτάνει περίπου στη μέση του σκεύους, ενώ δεν πρέπει να πέσει καθόλου νερό μέσα στο μείγμα.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου