Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Λαγάνα με ελιές και δενδρολίβανο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

800 γρ. αλεύρι δυνατό
400 γρ. καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

400 γρ. ελιές ξιδάτες σε ροδέλες
Δενδρολίβανο κατά προτίμηση φρέσκο
Σουσάμι για την επιφάνεια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το λάδι και προσθέτουμε 1 κρασοπότηρο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να διαλύσουμε τη μαγιά και προσθέτουμε τα αλεύρια και το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε σιγά-σιγά χλιαρό νερό ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργήσουμε ένα απαλό ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια. Όταν γίνει αυτό σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει (γύρω στη 1 ώρα).
Το χωρίζουμε στα 4 και κάθε ένα από τα 4 κομμάτια το πλάθουμε μακρόστενο στο σχήμα της λαγάνας και το βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, τα πιέζουμε με τα δάχτυλα να κολλήσουν καλά στο ζυμάρι μας και με ένα πινέλο που το βουτάμε σε νερό αλείφουμε την επιφάνεια κάθε λαγάνας προκειμένου να κολλήσει το σουσάμι που θα ρίξουμε αμέσως μετά. Τις σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά (γύρω στη μισή ώρα).
Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, στους 190ο C, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν και για να μη μας νοτίσουν.

Καλή Σαρακοστή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου