Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Κεκάκια με γλυκοκολοκύθα και φέτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

300 γρ. γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κούπα γάλα
4 κουταλιές σούπας μεγάλες γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
100 γρ. κολοκυθόσπορους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για μέσα στο μείγμα)
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Σε ένα ανάβαθο ταψί με λαδόκολλα, βάλτε τους κύβους της  κολοκύθας και αφού τους αλατίσετε ελαφρά περιχύστε τους με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τους στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει λίγο η κολοκύθα.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν, την φέτα, το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά (καλό θα είναι λίγο να τα χτυπήσετε πριν με ένα πιρούνι, και το λάδι και ανακατέψτε τα καλά με ένα αυγοδάρτη. Στο τέλος προσθέστε τους κολοκυθόσπορους και την μισοψημένη κολοκύθα (κρατήστε μερικά κυβάκια για διακόσμηση και λίγους κολοκυθόσπορους) και ανακατέψτε το μείγμα.

Σε φόρμα για μάφινς αφού πριν απλώσετε βουτυράκι στις θήκες με ένα πινέλο, γεμίστε τις θήκες με το μείγμα, βυθίστε ελαφρά από ένα ή περισσότερα κυβάκια για διακόσμηση, πασπαλίστε τα με έξτρα κολοκυθόσπορους και ψήστε τα κεκάκια στους 180ο C, για 30 περίπου λεπτά. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα στο μείγμα και αν βγει στεγνό είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου