Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Παέγια με θαλασσινά!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Μια υπέροχη συνταγή απο την πολυαγαπημένη μου ανηψούλα και υπέροχη νέα μαγείρισσα, την γλυκιά μου...Κλειούλα!!!

Υλικά:

2 σουπιές ή 2 καλαμάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
250 γρ. γαρίδες μέτριο μέγεθος (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
1 κούπα μύδια κατεψυγμένα
1 πακετάκι καβουρόψιχα ή σουρίμι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κούπα αρακά
10 ντοματίνια
½ ματσάκι μαϊντανό
2 πρέζες κρόκο Κοζάνης
4 κούπες ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα
7 κούπες ζωμό κοτόπουλο ή νερό (σε αυτήν την περίπτωση προσθέστε 2 κύβους  νοστιμιάς κοτόπουλο)
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα 2 λεμονιών
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τύπου γουόκ βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και την σουπιά και μετά από 3 λεπτά, το σκόρδο, τις πιπεριές, τον αρακά,  και τα ντοματίνια. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό, τον κρόκο Κοζάνης και το δαφνόφυλλο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά. Σε αυτό το σημείο απλώνουμε πάνω στο ρύζι μας τα μύδια, τις γαρίδες και την καβουρόψιχα και τα βυθίζουμε ελαφρά μέσα στο ρύζι μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα ακόμα λεπτάκια μέχρι να μαλακώσει το ρυζι μας.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας το φαγάκι μας με τον ψιλοκομμένο ,μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου