Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Εύκολη κολοκυθόπιτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:
(για το τετράγωνο ανάβαθο μαύρο ταψί της κουζίνας μας)

4 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 αυγά
200γρ. μυζήθρα Χανίων ή φέτα τριμμένη
100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο + 100 γρ. για πασπάλισμα στο τέλος
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά για το μείγμα και άλλη μια για τον πάτο του ταψιού
½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
Λίγο ελαιόλαδο
Μπόλικο σουσάμι για το πασπάλισμα
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση: 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του ελαιόλαδο που θα απλώσουμε στον πάτο του ταψιού μας και την τριμμένη φρυγανιά που θα πασπαλίσουμε πάνω από το λάδι για να δημιουργήσουμε μια κρούστα αργότερα στο ψήσιμο. Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά καλά απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας στο ταψί, το πασπαλίζουμε με το τυρί και μπόλικο σουσάμι.

Ψήνουμε σε πάνω-κάτω αντιστάσεις, στους 190ο C, για 50 λεπτά περίπου, θέλουμε να πάρει όμορφο χρώμα και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου