Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ψωμί πολύσπορο!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

700γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
300 γρ. καλαμποκάλευρο
1 φλυτζανάκι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι
1 ξηρή μαγιά
Χλιαρό νερό
100 γρ. ηλιόσπορους καθαρισμένους
100 γρ. κολοκυθόσπορους καθαρισμένους
100 γρ. λιναρόσπορο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αλεύρια σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, το αλάτι και το
λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε χλιαρό νερό από σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν σας πέσει παραπάνω νεράκι μην αγχωθείτε, προσθέστε λίγο αλεύρι. Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέστε τα 2/3 από το καθένα από τα σπόρια και ζυμώστε τα με το ζυμάρι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 1 ώρα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη και το κάθε μέρος το πλάθουμε σε καρβελάκι. Βρέχουμε τα χέρια μας,  χαϊδεύουμε  το καρβελάκι και το κυλάμε πάνω στα υπόλοιπα σπόρια που έχουμε απλώσει στον πάγκο μας. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί (2 σε κάθε ταψί), τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι στην πάνω πλευρά σε τρία-τέσσερα σημεία και τα αφήνουμε για μια ακόμη ώρα να φουσκώσουν. Τα φουρνίζουμε στους 200Ο  C, στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.

2 σχόλια: