Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Τηγανοψωμάκια με φέτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 25 περίπου τηγανοψωμάκια

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Νερό χλιαρό (τόσο όσο να αποκτήσουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
150 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση: 
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζυμαράκι μας πολύ απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και προσθέτοντας σιγά-σιγά νεράκι μέχρι να μη μας κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το σκεύος με τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί (περίπου 45 λεπτά ).
Εντωμεταξύ θρυμματίζουμε τη φέτα.
Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο παίρνουμε μικρή ποσότητα (μέγεθος καρυδιού), το απλώνουμε στο χέρι μας που πριν έχουμε λαδώσει και τοποθετούμε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού φέτα στο κέντρο.

Μαζεύουμε τις άκρες γύρω-γύρω σε πουγκί και τις πιέζουμε να σφραγιστούν κατά κάποιο τρόπο. Το πιέζουμε ελαφρά να απλώσει και το τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου