Υλικά:
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Σκόρδο σε φέτες
Δενδρολίβανο
1-2 πιπερόνια
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τον γαύρο φιλεταρισμένο (*αν όχι τον φιλετάρουμε εμείς αφαιρώντας το
κεφάλι και μαζί με αυτό τα εντόσθια.
Στην συνέχεια τραβάμε από πάνω προς τα κάτω την
ραχοκοκαλιά και με αυτό τον τρόπο ο γαύρος ανοίγει στα δύο χωρίς να
χωριστεί εντελώς).Στην συνέχεια τραβάμε από πάνω προς τα κάτω την
Ένα-ένα φιλετάκι το απλώνουμε σε ένα πλατύ μπολ σε στρώσεις.
Αλατίζουμε αρκετά καλά την κάθε στρώση μέχρι να τον απλώσουμε όλο. Σκεπάζουμε
το μπολ και το αφήνουμε για 4 ώρες να τον «ψήσει» το αλάτι.
Στην συνέχεια τον ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό και του
προσθέτουμε ξύδι μέχρι να τον καλύψει. Τον αφήνουμε και στο ξύδι για 3-4 ώρες.
Χύνουμε το ξύδι και ο γαύρος μας είναι έτοιμος για να αρωματιστεί και να
συντηρηθεί.
Τον τοποθετούμε στο δοχείο που θα τον αποθηκεύσουμε και
ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλυφτεί. Προσθέτουμε μπόλικο σκορδάκι σε φέτες,
μπόλικο φρέσκο δενδρολίβανο, το πιπερόνι ψιλοκομμένο και το υπέροχο αυτό
μεζεδάκι είναι έτοιμο για κατανάλωση. Τον συντηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου