Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Γαύρος μαρινάτος και αρωματισμένος με δενδρολίβανο και σκόρδο!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κιλό γαύρο (να είναι μεγάλος και ολόφρεσκος) φιλεταρισμένο*
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Σκόρδο σε φέτες
Δενδρολίβανο
1-2 πιπερόνια

Εκτέλεση:
Παίρνουμε τον γαύρο φιλεταρισμένο  (*αν όχι τον φιλετάρουμε εμείς αφαιρώντας το κεφάλι και μαζί με αυτό τα εντόσθια.
Στην συνέχεια τραβάμε από πάνω προς τα κάτω την
ραχοκοκαλιά και με αυτό τον τρόπο ο γαύρος ανοίγει στα δύο χωρίς να χωριστεί εντελώς).
Ένα-ένα φιλετάκι το απλώνουμε σε ένα πλατύ μπολ σε στρώσεις. Αλατίζουμε αρκετά καλά την κάθε στρώση μέχρι να τον απλώσουμε όλο. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 4 ώρες να τον «ψήσει» το αλάτι.
Στην συνέχεια τον ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό και του προσθέτουμε ξύδι μέχρι να τον καλύψει. Τον αφήνουμε και στο ξύδι για 3-4 ώρες. Χύνουμε το ξύδι και ο γαύρος μας είναι έτοιμος για να αρωματιστεί και να συντηρηθεί.

Τον τοποθετούμε στο δοχείο που θα τον αποθηκεύσουμε και ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλυφτεί. Προσθέτουμε μπόλικο σκορδάκι σε φέτες, μπόλικο φρέσκο δενδρολίβανο, το πιπερόνι ψιλοκομμένο και το υπέροχο αυτό μεζεδάκι είναι έτοιμο για κατανάλωση. Τον συντηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου