Η συνταγή είναι της Α. Αλεξιάδου απο ένα περιοδικό Real food, και την δοκίμασα στην αδερφή μου Μαιρούλα, όπου μου άρεσε καταπληκτικά. Την προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
Υλικά:
1 έτοιμο κέικ σοκολάτας ½ κιλό (αν θέλετε φτιάχνετε δικό σας)
Για την κρέμα:
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
4 σταγόνες εσάνς βανίλιας
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (την περιγράφω παρακάτω)
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
4 κροκάδια
4 κουταλιές κορν-φλάουρ
¼ κούπας ζάχαρη
2 ½ κούπας γάλα ζεστό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε μια κατσαρόλα
βάζουμε τα κροκάδια, το κορν-φλάουρ και την ζάχαρη σε δυνατή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε αμέσως το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με αυγοδάρτη μέχρι να
πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο.
Εφαρμόζουμε στην επιφάνεια της μια μεμβράνη ώστε να μην πιάσει τσίπα και την
αφήνουμε να κρυώσει.
Συνεχίζουμε χτυπώντας με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την
άχνη να γίνουν σαντιγί και ρίχνουμε και το τυρί καθώς και την κρέμα
ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχει κρυώσει.
Κόβουμε το κέικ σε φέτες και κάθε φέτα σε μικρά κομμάτια. Σε
ένα γυάλινο μπολ βάζουμε στρώσεις από κέικ, κρέμα φράουλες μέχρι να τελειώσουν
τα υλικά.
Διακοσμούμε με φράουλες και σταγόνες σοκολάτας. Το παγώνουμε
στο ψυγείο και σερβίρουμε με κουτάλι!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου