Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Τούρτα σοκολάτα-πορτοκάλι!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για την βάση:
2 πακέτα μπισκότα σοκολάτα oreo τριμμένα
2 κουταλιές σούπας βιτάμ λιωμένο 

Για την πρώτη κρέμα:
3 ποτήρια πορτοκαλάδα Βιοχύμ* αδιάλυτη
4  κουταλιές σούπας γεμάτες κορν-φλάουρ
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη


Για την δεύτερη κρέμα:
5 ποτήρια γάλα φρέσκο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι γεμάτες
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας βιτάμ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για την τρίτη κρέμα:
Τα ίδια με την δεύτερη

Εκτέλεση:
Χρειαζόμαστε ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκ. ή ένα μέτριο πυρέξ. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βιτάμ και ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι απλώνοντας το να πάει παντού και πιέζοντας ελαφρά με το χέρι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της πρώτης κρέμας και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει. Την απλώνουμε γρήγορα πάνω στην βάση.
Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει η πρώτη κρέμα ετοιμάζουμε την 2η . Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το ξύσμα να ζεσταθούν κρατάμε όμως ένα ποτήρι γάλα για να διαλύσουμε μέσα το αλεύρι. Όταν τα υλικά ζεσταθούν αρκετά προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα μας να πήξει αρκετά. Όταν πήξει την αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το βιτάμ.
Την ρίχνουμε πάνω στην άλλη κρέμα και αφού κρυώσει την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε και την Τρίτη κρέμα (ίδια με την 2η ) και την ρίχνουμε πάνω στην άσπρη, παγωμένη κρέμα. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.*Βιοχύμ για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένας συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού που χρησιμοποιούμε πολύ στα Χανιά μια και παράγεται εδώ. Για όσους δεν μπορούν να βρούν αυτόν τον χυμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν χυμό πορτοκαλιού του εμπορίου  ή φρέσκο που ίσως χρειαστεί να προσθέσουν ζάχαρη κατά την ετοιμασία της κρέμας διότι δεν θα είναι τόσο γλυκιά όσο χρειάζεται η κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου