Η συνταγή αυτή είναι του Άκη Πετρατζίκη αλλά την έχω σε
διπλάσια δόση και ελαφρά τροποποιημένη.
Υλικά:
2 αυγά
200γρ. ζάχαρη καστανή
150γρ. ζάχαρη άσπρη
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
340γρ. φιστίκι αράπικο ψημένο αλατισμένο (τριμμένο)
6 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
6 κουταλιές σούπας γάλα
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή περγαμόντου ή ότι σας αρέσει από
άρωμα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τα αυγά, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, τις
ζάχαρες, το άρωμα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθεί το μείγμα. Σε
ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το τριμμένο φιστίκι, ανακατεύουμε
ελαφρά και προσθέτουμε το άλλο μείγμα. Ενοποιούμε και αρχίζουμε να πλάθουμε
μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και να τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα
πιέζοντας τα από πάνω να γίνουν πλακέ. Αφήνουμε σχετικά απόσταση ανάμεσά τους
γιατί κατά την διάρκεια του ψησίματος φουσκώνουν σχετικά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου
για 20 περίπου λεπτά.
Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου