Η συνταγή αυτή είναι της κουνιαδετούλας μου και πραγματικά
είναι απίστευτα νόστιμα, εύκολα και ευπαρουσίαστα.
Υλικά:
9 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές σούπας ξύδι
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας
1 μους σοκολάτα (τύπου garni) + 1 ποτήρι φρέσκο γάλα για την Παρασκευή της
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, το ξύδι
και το άρωμα βανίλιας.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε
στο παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε κοφτές κουταλιές και τις
βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα φροντίζοντας να είναι στρογγυλό το σχήμα και με
ύψος. Αφήνουμε σχετικά απόσταση ανάμεσά τους γιατί κατά την διάρκεια του
ψησίματος φουσκώνουν αρκετά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο
κελσίου για 12 περίπου λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα και έχουν πια κρυώσει και αφού έχουμε
ετοιμάσει την μους, αρχίζουμε να τα ενώνουμε ανά δύο βάζοντας μικρή ποσότητα
ανάμεσα τους.
Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου