Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Καρυδάτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η συνταγή αυτή είναι της κουνιαδετούλας μου και πραγματικά είναι απίστευτα νόστιμα, εύκολα και ευπαρουσίαστα.

Υλικά:

9 ασπράδια αυγών
1 κιλό καρύδια κοπανισμένα αλλά όχι εντελώς
700 γρ. άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας ξύδι
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας


Για την γέμιση:
1 μους σοκολάτα (τύπου garni) + 1 ποτήρι φρέσκο γάλα για την Παρασκευή της


Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, το ξύδι και το άρωμα βανίλιας.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε κοφτές κουταλιές και τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα φροντίζοντας να είναι στρογγυλό το σχήμα και με ύψος. Αφήνουμε σχετικά απόσταση ανάμεσά τους γιατί κατά την διάρκεια του ψησίματος φουσκώνουν αρκετά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 12 περίπου λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα και έχουν πια κρυώσει και αφού έχουμε ετοιμάσει την μους, αρχίζουμε να τα ενώνουμε ανά δύο βάζοντας μικρή ποσότητα ανάμεσα τους.


Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου