Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Ψάρι ψητό με ψητά λαχανικά!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 4 άτομα:
4 ψάρια γύρω στα 300γρ. το καθένα (τσιπούρα, μελανούρι, φαγκρί, σαργό κ.α.)
2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
4 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος
5 μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κατά μήκος στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χονδρές φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Ξύσμα 2 λεμονιών
Λίγο λάδι
Αλάτι – πιπέρι - ρίγανη 

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί (κατά προτίμηση αυτό το μαύρο της κουζίνας μας) και ρίχνουμε μέσα όλα τα κομμένα λαχανικά μας. Τα αλατοπιπερώνουμε, τους ρίχνουμε αρκετή ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε να πάνε παντού στο ταψί. Αφού αλατοπιπερώσουμε τα ψαράκια μας και ρίξουμε και σε αυτά ρίγανη, τα απλώνουμε πάνω στα λαχανικά και τρίβουμε το ξύσμα από τα λεμόνια. Τα περιχύνουμε όλα μαζί από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο (χαμηλά) που έχουμε προθερμάνει στους 250ο C, σε αντιστάσεις. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά και απολαμβάνουμε ένα πεντανόστιμο, καλοκαιρινό και μεσογειακό φαγάκι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου