Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Κουνέλι γεμιστό!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κουνέλι γύρω στα 2,5 κιλά
10 λωρίδες μπέικον
Λίγο βούτυρο
Αλάτι – πιπέρι - ρίγανη

Για την γέμιση:
½ κιλό μυζήθρα Χανιώτικη
100 γρ. τυρί ρεγκάτο
100 γρ. τυρομάλαμα (κατά εμάς τους Χανιώτες «μαλάκα»
4 από τις παραπάνω 10 λωρίδες μπέικον (ψιλοκομμένες)
3 ασπράδια αυγού
Αλάτι – πιπέρι - ρίγανη

 Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε το κουνελάκι μας μέσα έξω και το αλατοπιπερώνουμε, συν την ρίγανη.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και στην συνέχεια γεμίζουμε την κοιλιά του κουνελιού. Ράβουμε καλά-καλά ώστε να μην μας βγει έξω η γέμιση (παρότι ένα μέρος θα μας φύγει…) και τις 6 φέτες μπέικον τις τυλίγουμε γύρω από το σώμα του κουνελιού εξωτερικά.

Βάζουμε σε μια γάστρα ένα αντικολλητικό χαρτί (διπλό), βάζουμε πάνω το κουνέλι, δεν το σκεπάζουμε με το αντικολλητικό ,κλείνουμε τη γάστρα και το μαγειρεύουμε στους 170ο C,  για 2 περίπου ώρες. Θα ροδίσει μόνο του, μην ανησυχείτε. Σερβίρετέ το με τηγανητές πατατούλες και απολαύστε ένα παραδοσιακό Κρητικό φαγητό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου