Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Κορμός σοκολάτας-Μωσαϊκό με φιστίκια Αιγήνης και κράνμπερι (cranberries)!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
300γρ. σοκολάτα γάλακτος
300γρ. κουβερτούρα
200γρ. μαλακό βούτυρο (π.χ. βιτάμ)
1 κρόκο αυγού
100γρ. φιστίκια Αιγήνης
100γρ. κράνμπερι (cranberries)
1 κούπα τσαγιού χυμό πορτοκάλι ή κονιάκ (μπορείτε να τα βάλετε και μισό-μισό)
10 φράουλες περίπου για την διακόσμηση
Φύλλα δυόσμου ή καλύτερα μέντας για την διακόσμηση

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε 6 κομμάτια το καθένα. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το χυμό πορτοκάλι (ή το κονιάκ) μαζί με τα κράνμπερι και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το υγρό στοιχείο. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τον κρόκο μέχρι να αφρατέψει. Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν-μαρί και τις προσθέτουμε στο χτυπημένο βούτυρο. Χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και προσθέτουμε και τα κράνμπερι καθώς και τα φιστίκια (ολόκληρα).
Σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα μας πιέζοντας το να καλύψουμε τα εσωτερικά κενά. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο (συντήρηση) για ένα τρίωρο περίπου (και από την προηγούμενη να τον ετοιμάσετε ίσως είναι καλύτερα).
Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και διακοσμούμε με τις φράουλες και την μέντα.

Απολαύστε αυτόν το γευστικό και τραγανό κορμό σοκολάτας που σε κάθε μπουκίτσα έχει και διαφορετική γεύση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου