Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Λουβάκια (άμεστα χλωρά κουκιά) τηγανητά!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Πολλοί ίσως δεν γνωρίζετε τι είναι τούτο το μεζεδάκι που όταν όμως το δοκιμάσετε θα το λατρέψετε. Τα λουβάκια είναι φρέσκα μικρά κουκιά που δεν έχει ωριμάσει ακόμα ο σπόρος μέσα τους. Είναι τρυφερά και αν τα ετοιμάσετε όπως απλά σας περιγράφω θα με θυμηθείτε. Συνδυάζονται άριστα με μπουμπουριστούς χοχλιούς!!!


Υλικά:

1 κιλό φρέσκα μικρά λουβάκια (κουκιά άμεστα)
 αλεύρι για το αλεύρωμα
 λίγο αλάτι
½ κρασοπότηρο ξύδι


Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λουβάκια μας και τους κόβουμε λίγο τις άκρες. Τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου φροντίζοντας να τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμα τους ρίχνουμε το ξύδι και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά ώστε να εξατμιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου