Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Αγκινάρες με αρακά και πατατούλες...ντερμπιγιέ!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 4 άτομα:
5 αγκινάρες καθαρισμένες
½ κιλό αρακά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλλες
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
½ ματσάκι άνηθο
Χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)
Αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση: 
      Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μαζί να σοταριστούν για 5 λεπτά το πολύ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για κανένα εικοσάλεπτο. Καρφώνουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες να δούμε αν έχουν μαλακώσει και ανάλογα κατεβάζουμε από την εστία ή συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ψήσιμο.

Όταν είναι έτοιμο ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι, παίρνουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό, το προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα χυμού με αλεύρι και ζουμάκι το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ανακινώντας την  να πάει παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου