Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Οι πιό τέλειες πικάντικες πατάτες φούρνου!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 4 άτομα:
1 κιλό φρέσκιες πατάτες
5 κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμό 1 λεμονιού
Ρίγανη
Κόκκινη πάπρικα γλυκιά
Τριμμένο κάρυ
Ξύσμα 2 λεμονιών
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με σφουγγαράκι. Τις κόβουμε κυδωνάτες (μακρόστενα λεπτά κομμάτια).
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα ταψί. Τους προσθέτουμε την μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και για το τέλος περιχύνουμε με το λάδι.
Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C, σε αέρα και τις ψήνουμε για μισή ώρα περίπου (μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και από έξω να είναι τραγανές).

Αποτελούν τέλειο συνοδευτικό για κρέας, για ψητά, για μπυρίτσες και όπως εσείς αλλιώς θέλετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου