Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η πιο τέλεια Μαγειρίτσα της μαμάς!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Στην οικογένεια μας δεν νοείται Μεγάλο Σάββατο χωρίς μαγειρίτσα. Έτσι μάθαμε έτσι συνεχίζουμε. Ιδιαίτερο φαγάκι λόγω των εντοσθίων που είναι λίγο παρεξηγημένα. Όπως σας το παρουσιάζω στο τέλος το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και αρωματικό. Δοκιμάστε την... <<μικρή κόρη του μάγειρα>> όπως έλεγε η ανιψούλα μου μικρή και δεν θα το μετανιώσετε...

Υλικά:

1 συκωταριά από μικρό αρνάκι
1 αντεριά από μικρό αρνάκι
1 κοιλιά μικρού αρνιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές βούτυρο (φυτίνη)
1 κρασοπότηρο ρύζι τύπου Αμερικής (κίτρινο)
1 αυγό
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό να βράζει και ρίχνουμε μέσα τα έντερα, την κοιλιά και τη συκωταριά τα οποία έχουμε από πριν πλύνει πολύ καλά. Τα ξεβράζουμε για 5 λεπτά ώστε αυτό να μας διευκολύνει στο ψιλόκομμα τους και να μην γλιστράνε.
Αρχίζουμε να ψιλοκόβουμε αυτά που ξεβράσαμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Σε μια χύτρα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα εντόσθια για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι την μέση περίπου, αλατίζουμε, πιπερώνουμε  και τα βιδώνουμε για 30 λεπτά. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ο χρόνος μαγειρέματος διπλασιάζεται.
Όταν τα εντόσθια μαλακώσουν και είναι έτοιμα ρίχνουμε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα.
Κατεβάζουμε από την εστία.

Στο μούλτι χτυπάμε ένα αυγό και μετά  χτυπώντας με ένα πιρούνι προσθέτουμε σιγά-σιγά χυμό από ένα λεμόνι. Στη συνέχεια παίρνουμε ζωμό από την σούπα που την έχουμε μόλις κατεβάσει από την εστία και τον προσθέτουμε και αυτόν σιγά-σιγά στο αυγό ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν προσθέσουμε περίπου ένα ποτήρι ζωμό είμαστε έτοιμοι να τον ρίξουμε στην κατσαρόλα μας (χωρίς να μαγειρεύεται) και είναι έτοιμη η πιο υπέροχη και νόστιμη μαγειρίτσα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου