Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Κλασικό ρυζόγαλο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Μια συνταγή που δεν είναι γκουρμέ, που δεν είναι εντυπωσιακή στην όψη, που δεν μας την παρουσιάζουν συχνά αλλά μας δένει και μας φέρνει κοντά σε αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις και αναμνήσεις που κάποιες γιαγιάδες μας φώναζαν στη γειτονιά για να μας κεράσουν, η κανέλα μοσχομύριζε και οι καλές κουβέντες…περίσσευαν !!!


Υλικά:

3 φλιτζάνες νερό
¾ φλιτζάνς ρύζι γλασέ
2 φλιτζάνες γάλα φρέσκο  +  ½ ακόμα φλιτζάνα για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ
½ φλυτζάνα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
5 σταγόνες εσάνς βανίλια ή ότι αρωματικό σας αρέσει
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ρύζι για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις 2 κούπες γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 το πολύ λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο έξτρα γάλα που έχουμε κρατήσει (1/2/ φλιτζάνα) και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα. Σε αυτό το σημείο μετά από λίγα δευτερόλεπτα το ρυζόγαλό μας θα πήξει (όχι πολύ) και θα του προσθέσουμε το ξύσμα και το εσάνς.
Σερβίρετέ το σε μπολάκια και όταν κρυώσει πριν το σερβίρετε πασπαλίστε το με μπόλικη κανέλα, Μμμμμμμμμμμμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου