Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Μύδια αχνιστά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κιλό μύδια φρέσκα με κέλυφος (τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το μουστάκι και τρίβοντάς τα με συρματάκι εξωτερικά)
1 φλυτζάνα λευκό κρασί
Χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 φύλλα δάφνης ξερή

1 κρεμμύδι ξερό ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνα ελαιόλαδο
Ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των μύδια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και τα ανακινούμε συνεχώς. Από τη στιγμή που τα ρίξαμε στην κατσαρόλα δεν χρειάζονται περισσότερο από 5 λεπτά άχνισμα τα αχνίσετε παραπάνω θα σκληρύνουν.
Τα σερβίρουμε με μπόλικο από το ζουμάκι τους και φροντίστε να έχετε και μπόλικο ψωμάκι για τρελές….βούτες!!!
Μμμμμμμμμμμ!!!!

*ΠΡΟΣΟΧΗ: αλάτι ΔΕΝ  βάζουμε!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου