Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Καλαμαράκια στη λαδόκολλα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
Λάδι
4 φέτες λεμόνι
Αλάτι, ρίγανη

  
Εκτέλεση:

Πλένουμε τα καλαμάρια και τους αφαιρούμε τα μάτια, το στόμα και την μεμβράνη από το σώμα (σαν το  κόκαλο της σουπιάς). Απλώνουμε σε ταψί μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μπόλικο αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε  ολόκληρα τα καλαμαράκια, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Απλώνουμε πάνω τους και τις φέτες λεμονιού. Κλείνουμε με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο όσο καλύτερα γίνεται και τα βάζουμε στο φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 200ο C για 45 λεπτά
Θα βγάλουν αρκετά υγρά μέρος των οποίων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά το σερβίρισμα συμπληρώνοντας λίγο λάδι και χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου