Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Ταραμοσαλάτα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

300 γρ. λευκό ταραμά
2 νεροπότηρα ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χυμό λεμονιού
2 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο (προαιρετικά)
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
1 κιλό ψωμί το οποίο θα μουλιάσουμε στο νερό και θα χρησιμοποιήσουμε την
ψίχα μόνο αφού πριν την στύψουμε καλά
Μαϊντανό


Εκτέλεση:

Αν έχετε μπλέντερ τα πράγματα είναι απλά και πιο εύκολα γιατί θα βάλετε όλα τα υλικά μαζί και θα τα αλέσετε και χτυπήσετε ταυτόχρονα. Προσοχή μόνο στο λεμόνι το οποίο είναι καλύτερα να το βάζετε τμηματικά και να το φέρετε στα μέτρα σας. Για μας που δεν έχουμε μπλέντερ χρησιμοποιούμε τον κλασικό μύλο άλεσης και από αυτό περνάμε τις πατάτες και το ψωμί ρίχνοντας ταυτόχρονα το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο και τον ταραμά. Όταν τα περάσουμε από τον μύλο σειρά παίρνει το μίξερ όπου χτυπάμε αλύπητα την ταραμοσαλάτα μας για να αφρατέψει. Αν νομίζετε κατά την ώρα της δοκιμής ότι χρειάζεται λάδι ή λεμόνι προσθέστε σιγά-σιγά μέχρι να τη φέρετε στα γούστα σας.
Σερβίρετέ την με ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου