Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Red velvet cake

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα γάλα
2 κούπες  ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο (αν το θέλετε πραγματικά κατακόκκινο παραλείψτε τις)
3 αυγά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ

1 γιαούρτι (200γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 σταγόνες εσάνς βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής φυτικό (εγώ προτίμησα σε μορφή πάστας)

Για την κρέμα τυριού:

1 λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
400γρ. τυρί κρέμα φιλαδέλφεια

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Βάζουμε και το γιαούρτι και μετά το γάλα. Τα χτυπάμε 2-3 λεπτά και συνεχίζουμε βάζοντας το αλάτι, το κακάο, το ξύδι που έχουμε ανακατέψει με τη σόδα και το εσάνς βανίλιας. Στο στάδιο αυτό αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Το έτοιμο πια μίγμα μας το ρίχνουμε σε ταψάκι διαμέτρου 28εκ. αφού πριν έχουμε βάλει στον πάτο λαδόκολλα ίση στο μέγεθος με τον πάτο του ταψιού, την έχουμε βουτυρώσει καθώς και τα πλάγια του ταψιού.
Ψήνουμε στους 175ο C, σε αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μην ανοίξετε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Βγάλτε το κέικ από το ταψί και με την βοήθεια μιας κλωστής κόψτε το σε 3 δίσκους. Αν σας δυσκολεύει πολύ μπορείτε να το χωρίσετε και σε 2 δίσκους.
Μέχρι να κρυώσουν οι δίσκοι χτυπήστε μαζί με την σαντιγί από κρέμα γάλακτος και το τυρί να γίνουν ένα.
Απλώστε στον πρώτο δίσκο μια ποσότητα από την κρέμα, καλύψτε με τον δεύτερο δίσκο και επαναλάβετε το ίδιο και πάνω στον δεύτερο δίσκο. Τοποθετήστε τον τρίτο δίσκο και καλύψτε όλη την επιφάνεια (και στα πλάγια) το κέικ σας.
Βάλτε το στο ψυγείο και όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος….εκπλήξτε τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση και εμφάνιση αυτού του διαφορετικού γλυκού!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου