Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Δακρυσμένο κέικ της αγαπημένης μου Φωφώς…

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
5 αυγά
300γρ. κουβερτούρα
5 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ και την κουβερτούρα (τεμαχισμένη) και σε πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος το εσάνς.
Βουτυρώνουμε με βιτάμ καλά-καλά μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 200ο C, σε αντιστάσεις για 15 λεπτά.
Μην το αφήσετε παραπάνω γιατί δεν θα έχετε το αποτέλεσμα με τη ρευστή σοκολάτα και μην περιμένετε να φουσκώσει.

Αφού το βγάλετε από το φούρνο αφήστε το για κανένα δεκάλεπτο με τέταρτο στη φόρμα και μετά αναποδογυρίστε προσεκτικά σε πιατέλα. Είναι πιο λαχταριστό αν το καταναλώσετε ζεστό και με λίγο...παγωτάκι θα το απογειώσετε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου