Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Χόρτα τσιγαριαστά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κιλό άγρια χόρτα για τσιγαριαστά (τσόχους, γαλατσίδες, καυκαλίθρες, αχατζίκους, αγριομαντανά, λαγουδόχορτα, σταρίδες)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μεγάλα πράσα (σε ραβδάκια κομμένα)
½ κιλό σπανάκι (κρατάμε τις ρίζες πριν το φύλλωμα)
1 ματσάκι μάραθο (χοντροκομμένο)
1 νεροπότηρο λάδι
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφού πλένουμε καλά τα χόρτα μας τα τοποθετούμε όλα μαζί και τα κρεμμύδια, πράσα, σπανάκι, μάραθο σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε και τις πατάτες. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό. Επίσης αλατοπιπερώνουμε και όταν μαλακώσουν χόρτα και πατάτες, ένα υπέροχο παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης είναι έτοιμο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου