Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Μπανόφι το εξαιρετικό!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

3 πακέτα μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια
3 κουταλιές σούπας βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
5 μπανάνες μεγάλες
1 κρέμα γάλακτος 500ml


Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τους
προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο. Ανακατεύουμε
και σε μέτριο πυρέξ το απλώνουμε σαν βάση.
Από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες που τις έχουμε κόψει σε λοξές ροδέλες και από πάνω τους απλώνουμε την καραμέλα*. Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την καραμέλα. Πασπαλίζουμε με τριμμένα oreo που έχουμε κρατήσει και το καταπληκτικό γλυκάκι είναι έτοιμο!!!

*καραμέλα
Την καραμέλα αυτή μπορείτε να την βρείτε και έτοιμη σε επιλεγμένα SM, αλλά το καλύτερο είναι να την ετοιμάσετε εσείς με απλό τρόπο γιατί είναι πιο σταθερή και δεν τρέχει. Λοιπόν, βάλτε στην χύτρα σας 1 ζαχαρούχο γάλα (η περισσότερα)**, όπως είναι κλειστό στη συσκευασία του και βιδώστε το για 30 λεπτά αφού σηκωθεί η βαλβίδα της χύτρας, Στα 30 λεπτά αφαιρέστε τον αέρα απο την χύτρα και αφήστε την κονσέρβα να κρυώσει μαζί με το νερό της χύτρας.
Πριν το χρησιμοποιήσετε φροντίστε να έχει κρυώσει γιατί υπάρχει κίνδυνος να πεταχτεί.
Αν δεν έχετε χύτρα θα πρέπει να το βράζετε για 3 ώρες περίπου σε απλή κατσαρόλα, συμπληρώνοντας όταν χρειάζεται νερό και πάλι θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Η καραμέλα μετά που θα κρυώσει ίσως να είναι σφιχτή και να μην μπορείτε να την απλώσετε στο γλυκό σας Σε αυτήν την περίπτωση βάλτε την σε ένα μπολάκι μαζί με το κουτάκι της και ζεστάνετέ την σε μπεν-μαρί.

**τις κονσέρβες που δεν θα χρησιμοποιήσετε μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 μήνες τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου