Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και μέλι!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες
Χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
4 κουταλιές λάδι
Μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα μαζί τα υλικά (εκτός το ψαρονέφρι, το κρασί και το μέλι) σε ένα μπολ
και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε την μαρινάδα μας. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι και φροντίζουμε να ανακατευτεί καλά με την μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις περίπου ώρες.
Για να ξεκινήσουμε το μαγείρεμα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το κρέας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε προθερμάνει σε δυνατή θερμοκρασία . τοποθετούμε το κρέας μας. Το αφήνουμε για 4 περίπου λεπτά και το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά για τρία λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και τοποθετούμε και το μέλι. Το αφήνουμε για τρία περίπου λεπτά να γλασάρει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι ή βραστά λαχανικά. Γιατί όχι και με τηγανητές πατάτες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου