Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Φαλάφελ με σως γιαουρτιού και ταχίνι!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

½ κιλό ρεβίθια βρασμένα (αφού πριν τα έχουμε μουλιάσει για ένα βράδυ στο νερό)
100γρ. φρυγανιά τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό (κρατάμε τα φύλλα)
½ ματσάκι κόλιανδρο (κρατάμε τα φύλλα)
Ξύσμα 2 λεμονιών
Χυμό 2 λεμονιών
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Για τη σως:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100γρ. ταχίνι
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού + το ξύσμα του
2 πρέζες πάπρικα γλυκιά
Αλάτι


Εκτέλεση:
Χρησιμοποιούμε μπλέντερ ή πολυμιξεράκι. Αλέθουμε όλα τα υλικά για τα φαλάφελ, αν μπορούμε όλα μαζί, διαφορετικά σε δόσεις. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες ώστε να δέσουν τα υλικά.
Ετοιμάζουμε τη σως χρησιμοποιώντας πάλι το πολυμιξεράκι όπου και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά της σως.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι μας (να είναι μπόλικο) σε ένα τηγάνι και αφού πλάσουμε τα φαλάφελ μας τα ρίχνουμε μέσα. Προσοχή: μην βάζετε πολλά γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και χαλάνε τα φαλάφελ. Γύρω στα 4 το πολύ 5 τηγανίζουμε ταυτόχρονα.
Σερβίρουμε με την παγωμένη κατά προτίμηση σως μας και απολαμβάνουμε με καλή μπυρίτσα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου