Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Μους λεμονιού με μπισκοτένια βάση!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

Για την κρέμα:
2 κουτιά γάλα εβαπορέ αναραίωτο (για μισή ώρα στην κατάψυξη)
1 κούπα νερό ζεστό (για να διαλύσουμε το ζελέ)
2 φάκελα ζελέ λεμόνι
¾ κούπας ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την βάση:
2 κούπες μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
4 κουταλιές σούπας βιτάμ

Για την επιφάνεια:
 γλυκό κουταλιού λεμόνι


Εκτέλεση:
 Χτυπάμε με το μίξερ το εβαπορέ με την ζάχαρη μέχρι να πήξει σαν σαντιγί. Διαλύουμε το ζελέ μέσα στο νερό και όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο χτυπημένο σε σαντιγί γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ανακατεύουμε το μπισκότο με το βούτυρο και δημιουργούμε μια βάση που την στρώνουμε  είτε σε μέτριο πυρέξ είτε σε τσέρκι για τούρτα (24εκ.). Από πάνω ρίχνω την μους λεμονιού (γάλα σε σαντιγί) και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 4-5 ώρες.
Όταν το γλυκό μας πήξει ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού λεμόνι και σερβίρουμε ένα ελαφρύ και απολαυστικότατο γλυκάκι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου