Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Σοκολατένιο Λεμονογλυκό ψυγείου!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:
½ λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
½ λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
120 γρ. λευκή κουβερτούρα
Χυμό από μισό λεμόνι
Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο


Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού την αποσύρουμε από
την εστία. Προσθέτουμε τα δύο  φάκελα ζελέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σκόνη ζελέ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, ανακατεύουμε και στην συνέχεια την κουβερτούρα. Αφού λιώσει προσθέτουμε και το γάλα.
Το μείγμα μας το τοποθετούμε σε μέτριο πυρέξ και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σερβίρουμε κομμάτια γλυκού,  με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και απολαμβάνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου