Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Ρακόμελο εξαιρετικό!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:


1 ½ λίτρο ρακί
500ml μέλι καλής ποιότητας
3 ξύλα κανέλας 
6 μοσχοκάρφια
  
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και σε μέτρια θερμοκρασία αρχίζουμε να ζεσταίνουμε το ρακόμελο. Με ένα αναδευτήρα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να φτάσουμε σε
σημείο βρασμού. Σε αυτό το σημείο σταματάμε και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Τότε το μεταφέρουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το αφήνουμε αρκετές ώρες να κατασταλάξει.
Όταν κατασταλάξει πολύ πιθανόν να δούμε στον πυθμένα του μπουκαλιού κατακάθι, Μεταφέρουμε προσεκτικά το ρακόμελο σε άλλο μπουκάλι περνώντας το από φίλτρο του καφέ που έχουμε τοποθετήσει σε χωνί. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο αν θέλουμε να έχουμε ένα διαυγές ρακόμελο.
Μετά από αυτήν την διαδικασία το ρακόμελο είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με καλή παρέα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου