Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Ροδάκινα... της εξαιρετικής νοικοκυράς Κας Αργυρώς (όχι της Μπαρμπαρίγου)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1\4  φυτινη
4  αυγά
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
 μισό μπεικιν παουντερ
4 βανίλιες (αν έχουμε λίγο ξύσμα απο νεράντζι η περγαμόντο βάζουμε λίγο)
1 κιλό αλεύρι (δεν το παίρνει όλο)


Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη φυτίνη με μια φλυτζάνα ζάχαρη καλά
μέχρι να ασπρίσει.Χτυπάμε τα ασπράδια με το άλλο φλιτζάνι ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους, τα αναμιγνύουμε όλα μαζί και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και στο τέλος το μπεικιν.

        Τα κάνουμε ένα στρογγυλό μπαλάκι σαν ένα καρύδι τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεκουφίζουμε με ένα μυτερό μαχαιράκι με προσοχή για να μην μας σπάσουν. Μετά τα γεμίζουμε με σαντιγί και βάζουμε ένα φουντούκι στη μέση.

Τα κολλάμε ανά δύο και τα βάφουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής ότι χρώμα θέλουμε. Διαλύουμε τα χρώματα χωριστά με ανθόνερο και τα βάφουμε με ένα πινελάκι. Βάζουμε σε ένα πιάτο ζάχαρη, όχι πολύ, μια φλυτζάνα και ινδοκάρυδο, τα ανακατεύουμε και μετά που θα τα βάψουμε τα κυλάμε στη ζάχαρη με το ινδοκάρυδο.
 Κόβουμε ένα φιλαράκι μυρτιά και το βάζουμε επάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου