Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Γλυκό ψυγείο με φράουλες!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

για την κρέμα:
1/2 κιλό φράουλες που θα πολτοποιήσετε
400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε σαντιγή)
1 ζαχαρούχο γάλα
200ml γιαούρτι πλήρες
5 σταγόνες εσάνς φράουλας
5-6 φράουλες για διακόσμηση = λίγα φύλλα μέντας

για την βάση:
500 γρ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα εντελώς
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη για να ετοιμάσουμε τη βάση της τούρτας. Σε ένα τσέρκι 28εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το πιέζουμε με το χέρι μας να σταθεροποιηθεί.

Στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το εσάνς  και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα.
Προσθέτουμε πάνω στην βάση το μείγμα . το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες να πήξει.
Διακοσμούμε με φράουλες και φύλλα μέντας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου