Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Κόκκινα ραγισμένα μπισκότα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κούπα ζάχαρη
100γρ. βούτυρο αγελάδος
3 αυγά
2 κουταλιές σούπας γάλα
10 σταγόνες εσάνς βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ
150γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη (σε μπεν μαρί)

Για το κύλισμα:
1 κούπα ‘άχνη ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και το βούτυρο,  όταν ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν προσθέτουμε το γάλα και την λιωμένη σοκολάτα. Αφού τα χτυπήσουμε για 2 λεπτά ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το χρώμα και τη βανίλια. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μείγμα και ετοιμάζουμε μπάλες σε μέγεθος ενός καρυδιού. Το κάθε μπαλάκι το κυλάμε πρώτα στην κρυσταλλική ζάχαρη και μετά στην άχνη και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα πιέζοντας το ελαφριά να πλατύνει λίγο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις για 12 λεπτά στους 180ο βαθμούς. Όχι περισσότερο…


Σημείωση: σε πολλές σχετικές συνταγές τα μπαλάκια ζύμης τα κυλάνε μόνο σε άχνη ζάχαρη. Αν το κάνετε αυτό το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό και για τα δικά μου γούστα απογοητευτικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου