Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τέλεια πατατόπιτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

4 μέτριες βρασμένες ή καλύτερα οφτές πατάτες
1 κούπα γάλα φρέσκο
2 αυγά + 1 για επάλειψη
1 κούπα τριμμένο τυρί ρεγκάτο
1 κούπα τριμμένη φέτα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
5-6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Σουσάμι για πασπάλισμα
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το μπέικον και την πιπεριά για 5 λεπτά περίπου.
Τρίβουμε τις πατάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τα σοταρισμένα υλικά, τα τυριά, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και σε ένα πυρέξ 28 περίπου εκατοστά αφού το βουτυρώσουμε καλά, ρίχνουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Χτυπάμε το τρίτο αυγό και το απλώνουμε πάνω στην πατατόπιτά μας να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C, σε αντιστάσεις, για 35 περίπου λεπτά (μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα). Περιμένουμε να σταθεί δέκα λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια, Μμμμμμμμμμ…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου