Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Τούρτα μπανάνα με βάση απο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για την βάση:
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά σοκολάτας σπασμένα στα 4 κομμάτια
2-3 κουταλιές σούπας λιωμένο βιτάμ
3 μπανάνες κομμένες σε φέτες για πάνω από την βάση (καλό είναι αφού τις κόψουμε να τους ρίξουμε λίγες σταγόνες λεμόνι ώστε να μην μαυρίσουν)

Για την κρέμα:

5 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
3 κρόκοι αυγού
3 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελάδος ή βιτάμ
5 κουταλιές σούπας γεμάτες ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ γεμάτες
5 σταγόνες εσάνς μπανάνας

Για την διακόσμηση:
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα μαύρης σοκολάτας τριμμένα στο μούλτι

Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Ανακατεύουμε τα σπασμένα μπισκότα με το λιωμένο βιτάμ και τα απλώνουμε στο τσέρκι δημιουργώντας την βάση της τούρτας μας. Από πάνω απλώνουμε τις κομμένες μπανάνες.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας πριν ζεσταθεί και μέσα σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Όταν δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά που έχουμε από πριν χτυπήσει και την ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και το εσάνς και η κρέμα μας είναι έτοιμη. Την ρίχνουμε πάνω από την βάση της τούρτας μας και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και την διακοσμούμε στο τέλος με τα τριμμένα μπισκότα ή όπως αλλιώς επιθυμούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου