Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Τα πιο υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
 Η παρακάτω συνταγή είναι της μαμάς μου που την βρήκε από την δική της μαμά. Είναι κάτι σαν… κειμήλιο για μας τις κόρες. Είναι πεντανόστιμα, αφράτα, μυρωδάτα και τραγανά. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε!!!

Υλικά:

1 ποτήρι νερού  βούτυρο (φυτίνη)λιωμένο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
6 αυγά + 2 για το αύγωμα
1 κρασοπότηρο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν  πάουντερ
3 βανίλιες
1 φακελάκι αμμωνία
Χυμό ενός λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)


Εκτέλεση:
Ξεκινάμε χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπώντας τα σε μαρέγκα σφικτή.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού που μέσα του έχουμε διαλύσει την αμμωνία και το κονιάκ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την μαρέγκα και στην συνέχεια το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και τις  βανίλιες.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να πλάθεται. Κάνουμε κορδονάκια και τα πλάθουμε με τα χέρια σε ότι σχήμα μας αρέσει. Όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν και στο ψήσιμο.
Τα αλείφουμε καλά με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου