Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Κριθαρότο με γαρίδες και μύδια!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κιλό γαρίδες Νο 3 καθαρισμένες (κρατάμε ξεχωριστά τα κεφάλια)
1/5 κιλό μύδια με μισό κέλυφος ή χωρίς κέλυφος κατεψυγμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
½ φλιτζάνα ούζο
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

½ κιλό κριθαράκι μέτριο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε 8 με 10 ποτήρια νερό. Ρίχνουμε την πάπρικα και τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν για κανένα τέταρτο ώστε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον ζωμό για το μαγείρεμα με το κριθαράκι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μύδια και την πιπεριά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμισθεί το οινόπνευμα (2-3 λεπτά) προσθέτουμε και το κριθαράκι ανακατεύοντας το. Σιγά-σιγά προσθέτουμε τον ζωμό κρατώντας ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε (όχι όλο τον ζωμό!!!) και ταυτόχρονα ανακατεύουμε έχοντας την κατσαρόλα μας σε μέτρια θερμοκρασία. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι όπως αυτή του ριζότο, δηλαδή ρίχνουμε υγρό και μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε και άλλο. Το πόσο ζωμό θα πάρει θα το κρίνετε μόνοι σας δοκιμάζοντας το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Όταν το κριθαράκι μας θα αρχίσει να μαλακώνει ελαφρά (λίγο), προσθέτουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε λίγο ακόμα από το ζωμό μας και το κατεβάζουμε από την εστία. Αυτό θα ετοιμαστεί μόνο του χωρίς να λασπώσει (το αφήνουμε 5-6 λεπτά)

Σερβίρετέ το αμέσως μετά πασπαλίζοντάς το με μπόλικο μαϊντανό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου